Varehandel – Personalisering på tvers av kanaler

Sannsyn er et maskinlæringsselskap basert i Oslo. Vi hjelper butikkjeder og nettbutikker med å utnytte datadrevet kundeinnsikt.

Vårt fokus er å skape mest mulig verdi av våre kunders data i deres eget øko-system gjennom automatisert personalisering og relevans i kundereisen i sanntid. Dette gjør vi basert på kundens egen transaksjons- og interaksjons- data.

Ark Bokhandel er en av våre caser. Der står vi bak Norges kanskje mest avanserte implementasjon av anbefalings-/ personaliseringsteknologi der hele Arks økosystem er integrert.

Man kan starte en slik personaliserings-reise med å forbedre søket, eller man kan personalisere en kanal som mail eller nettbutikken. Det er mange innganger til å jobbe mer automatisert og datadrevet med kundeinnsikt. Vi har API’er som gir en lav terskel for å rulle ut dette.

Sannsyn er eksperter på personalisering

Vi leverer i enkleste form anbefalere av typen ”de som kjøpte denne kjøpte også””anbefalt for deg””nyheter for deg” og ”kategoribaserte anbefalinger”, men dette er bare enkle utgangspunkt.

Vi tilpasser også e-post til hver enkelt kunde, personaliserer varsler i app og gjør søket på nettsiden ditt smartere For å gjøre det enkelt har vi laget et dashboard der du kan holde oversikten. Sannsyn krever ikke noen endringer i kundens eksisterende arkitektur, men beriker eksisterende tekniske løsninger gjennom vårt API. Alle som har transaksjonsdata, har det som trengs for å skape verdi – og det er som nevnt lav terskel for å komme i gang.

Se video:

Fra enkle produktanbefalinger til markedets mest avanserte anbefalingsløsninger

Sannsyn har som nevnt løsninger for både små, store og enterprise-kunder, rene netthandlere og omni-kanalaktører. Vår målsetning er å hjelpe våre kunder i gang og gjøre dem i stand til å videreutviklere sin datadrevne konkurransekraft og kompetanse innen området.

Eksempler på kunder i dag er Anton Sport, Ark Bokhandel, Felleskjøpet, Bokklubbene og Berggård Amundsen – vi har både B2C- og B2B-kunder.

Mens Felleskjøpet har startet enkelt med produktanbefalinger på nettsidene sine, er Arks implementasjon Norges mest avanserte personaliserings-løsning. De tar utgangspunkt i transaksjonsdata fra sine 143 fysiske butikker og bruker denne i alle digitale kanaler, som nettbutikk, app og mail. Opparbeidet innsikt, som treffprosent, svingninger i kjøp og kanaler, visninger av anbefalinger og treffsikkerheten på disse, er tilgjengelig i et dashboard som også kan brukes til å konfigurere løsningen.

Sannsyn tilbyr også konsulenttjenester innen data science. Vi hjelper våre kunder med å bygge kompetanse og komme i gang med analyser. Vi jobber innenfor vidt forskjellige domener og har god forretningsforståelse som et av våre viktigste fortrinn.

Vi tilbyr personalisering som en SaaS-tjeneste. Personalisering betyr at hver eneste kunde blir presentert produkter som er tilpasset akkurat dem, automatisert og i sanntid. Slik teknologi har vist seg å være avgjørende for alle som har fått til å skape en god kundereise og gjør at man vil kunne konkurrere mot en stadig mer internasjonal e-handel. Sannsyns personaliseringsmotor er basert på maskinlæring og øker raskt konverteringen i både digitale og mer tradisjonelle kanaler.

Vi gjør dine data til dine viktigste konkurransefortrinn!

Neste innlegg

Kontakt oss

Sannsyn AS

c/o Epicenter

Pilestredet 33

0166 Oslo, Norway

+ 47 90531877

info@sannsyn.com